8 października 2012
/
Przez:
TOK/
- 0 Komentarzy
/
- Księga Potraw
Składniki:
40 dag piersi drobiowych,
35 dag pęczaku,
500 ml rosołu drobiowego,
15 dag tartego sera żółtego,
150 ml śmietany kremówki
30 dag kukurydzy konserwowej,
30 dag papryki kolorowej,
50 ml oleju,
3 jaja,
Szczypiorek, sól, papryka mielona, pieprz czarny i Cayenne.
Sposób przygotowania:
Ugotowaną i wystudzona kaszę wymieszać z papryką pokrojoną w kosteczkę i filetami drobiowymi podsmażonymi na oleju – pokrojonymi w kostkę. Dodać do pęczaku przyprawy, kukurydzę, szczypiorek, śmietanę wymieszana z jajami i część startego sera. Wymieszane składniki włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Zalać resztą śmietany i posypać pozostałym serem. Zapiekać w temperaturze 180 C przez 25 minut.