8 października 2012
/
Przez:
TOK/
- 0 Komentarzy
/
- Księga Potraw
Składniki:
10 sztuk polędwiczek wieprzowych (po 15 dag),
10 sparzonych liści kapusty,
30 dag sera żółtego pokrojonego w szerokie plastry,
20 dag kaszy jęczmiennej,
25 dag boczku wędzonego pokrojonego w kostkę,
5 dag szczypiorku,
3 jaja,
Sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Porcje mięsa rozbijamy na prostokątne plastry, na mięsie rozkładamy wycięte w prostokąt liście kapusty, na liściach układamy plastry sera żółtego, na serze układamy ugotowaną z boczkiem i cebulą kaszę wyrobioną z jajem, szczypiorkiem i przyprawami. Zwijamy roladki, wiążąc je bawełnianą nicią. Mięso obsmażamy na patelni, a następnie 12 minut w rozgrzanym piekarniku. Serwujemy z ciemnymi sosami i warzywami.