Leczo wielowarzywne
8 października 2012
/
Przez:
TOK/
- 0 Komentarzy
/
- Księga Potraw
Składniki:
1 główka średniej kapusty (pokroić grubo),
0,5 kg fasoli ,,Jaś” (ugotować),
0, 5 kg kiełbasy (podsmażyć z cebulą),
0, 5 kg pieczarek (pokroić w paski),
3 duże marchewki (pokroić w kostkę),
0, 5 kg pomidorów (pokroić w kostkę),
Sposób przygotowania:
Wszystko przełożyć do rondla i prażyć ok. 40 min. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie posolić łyżeczką soli, dodać 1 dużą łyżkę Vegety. Dodać listek bobkowy, 7 ziaren ziela angielskiego, cukier i pieprz do smaku. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy rozcieńczony wywarem. Można tez dodać zasmażkę z dwóch łyżek mąki i koniecznie posiekany koperek. Dusić 5 minut.
Przepisy Wandy Sutuły